Dialoguri cu cetățenii

Inițiativa: Dialoguri cu cetățenii

Perioada: 9-10 octombrie 2020

Obiective:

  • discuții facilitate pe teme de actualitate privitoare la guvernanța internetului, desfășurate simultan în peste 80 de țări;

  • colectarea opiniilor participanților prin chestionare specifice;

Rezultate:

  • 200 de participanți la cele două zile de ateliere interactive "Eu și Internetul în contextul COVID-19", "Datele mele, datele tale, datele noastre", "O sferă publică digitală puternică" și "Inteligența artificială și internetul, cu și pentru cetățeni";

  • consultare despre viitorul internetului;

  • un facilitator din rândul Comunității - Georgiana Moldoveanu, profesor de limba engleză;


Context:

Evenimentul We, the Internet, care în România a fost organizat sub brandul #EDYS20 - European Digital Youth Summit, desfășurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, a făcut parte anul acesta din inițiativa Global Citizens' Dialogue on the Future of the Internet, care a reunit 77 de țări, fiind cel mai mare dialog cu cetățenii pe teme de interes public. În România, proiectul a constat în două zile de ateliere de lucru cu participanți români și o zi deschisă audienței internaționale, cu un panel la care au fost invitați reprezentanți ai Parlamentului European, societății civile, mediului academic și sectorului privat și care a fost urmărit de persoane din 35 de țări.

We, the Internet este o inițiativă coordonată de o coaliție de parteneri precum Comisia Europeană, Consiliul Europei, UNESCO, Missions Publiques, Internet Society, Wikimedia Foundation, Fundația World Wide Web, Forumul Economic Mondial, guvernele elvețiene și germane și actori din sectorul privat precum Google și Facebook. Această deliberare globală a avut ca rezultat formularea unor recomandări cetățenești care au fost transmise factorilor cheie de decizie la nivel local, regional și internațional. Rezultatele proiectului au fost dezbătute în cadrul Internet Governance Forum 2020 (ONU), sub tema „Internet United”.

Datele colectate au fost interpretate de către Missions Publiques și prezentate în cadrul Internet Governance Forum 2020, cea mai mare platformă mondială de discuții privitoare la Internet, organizată de ONU. Puteți consulta rezultatele aici.

#WeTheInternet